El meu pensament em porta, sovint, a reflexionar sobre els treballs de cultura popular i els seus conreadors, escriptors, artistes i esportistes. Molts valors de les lletres, les arts i els esports no reben l’atenció que penso es mereixen. Potser no són genials en la forma, però, sovint, ho són en el fons. I el fons és la font i la humilitat la seva grandesa. Amb la mateixa humilitat he obert aquest blog.

dissabte, 28 de juliol del 2012

Una mirada als mestres




Mario Bedini: De l'extens currículum del pintor destaca que el 1982 és l'artista convidat a la VIII Biennal Internacional de l'Esport a les Belles Arts de Madrid i que el 1992 el Museu de l'Esport de Barcelona li organitza una exposició patrocinada per la Generalitat de Catalunya. Entre els reconeixements que ha obtingut hi ha el premi nacional "Maschere e Carnevale" de Viareggio (Itàlia, 1957); 1r premi a la "4a Mostra Colori della Lunigani" (1959); 1r premi al concurs "Marina de Carrara" (1959) o el 1r premi a la 3a mostra de pintura "Cittá di Vilafranca" (1960). El 1978 rep la Nòmina d'Acadèmic d'Itàlia amb medalla d'or. També ha estat guardonat amb el 3r premi a la Biennal Internacional de l'Esport a les Belles Arts (Madrid, 1979); 1r premi de dibuix Cercle Artístic de Sant Lluc (Barcelona, 1984), i premi especial del COI a la XII Biennal de l'Esport a les Belles Arts (1997).


Juan Carlos Sagarra: Nascut a Barcelona el 1962. Entre 1978 i 1980 rep vuit hores diàries de classes al taller de Mario Bedini, formació que li dóna una sòlida base pictòrica.
Ha fet exposicions individuals a Terol, Barcelona, Andorra i Girona. També ha realitzat una gran quantitat d’escenografies per a cinema, teatre, òpera...; destaquen, pel que fa al teatre, les elaborades per a La Fura dels Baus, i, al cinema, la de la pel·lícula El reino de los cielos del director Ridley Scott. Combina els treballs escenogràfics amb l’elaboració de pintures al taller. Les escenografies li permeten l’experimentació, l’agilitat, la rapidesa en el treball, el coneixement dels materials actuals, l’enginy, la recerca d’efectes... Amb les seves pintures, en canvi, ha après el llenguatge del procés creatiu: la peça pren vida, agafa ànima i el temps no existeix. El procés comporta acció, però també molta observació i reflexió a la recerca d’un llenguatge personal i sincer.

Jesús Costa Beiro: Nascut a Noia, A Coruña, el 1951. Estudia a l’Escola d’Arts Aplicades i Oficis Artístics de Barcelona. Des dels 15 anys resideix a Barcelona i l’Hospitalet del Llobregat. El 2007 es trasllada a Sant Antoni de Vilamajor. Ha fet exposicions individuals a Barcelona, Tarragona, Santiago de Compostela, Hospitalet del Llobregat, Noia, Almazán, Madrid, Sant Celoni, Llinars... Ha obtingut premis en concursos de pintura i dibuix a Sant Cugat, Molins de Rei, Saló d’Art de Martorell, Cercle Artístic de Sant Lluc, Banco de Vizcaya, Concello de Cambre (A Coruña), Fedipica (Madrid), Almazán (Soria), Cardedeu, Hospitalet de Llobregat... El 1994 funda el grup de pintors Tarlatana, que organitza diverses activitats artístiques i solidàries. Ha fet il·lustracions per a les revistes gallegues Lua (1997), Xurdimento (1998) i Nos (1998), i darrerament ha il·lustrat el llibre Còctel de l’avi, de Joan Sala Vila.