El meu pensament em porta, sovint, a reflexionar sobre els treballs de cultura popular i els seus conreadors, escriptors, artistes i esportistes. Molts valors de les lletres, les arts i els esports no reben l’atenció que penso es mereixen. Potser no són genials en la forma, però, sovint, ho són en el fons. I el fons és la font i la humilitat la seva grandesa. Amb la mateixa humilitat he obert aquest blog.

dilluns, 26 de setembre del 2016

Records artístics del Niu d'art



Jaume Moroldo, artista veneçolà, que viu a La Garriga, i el seu art conegut arreu, molt amic del President del Niu d'Art ha creat els vint penjois que reproduim, amb la particularitat que són peces úniques creades expressament pel Niu d'Art i com es pot comprovar en la darrera foto, cada penjoi porta gravat en el seu revers l'anagrama del Niu d'Art. L'artista enb el seu treball ha respectat tenint molt present que el Niu d'Art és una entitat de creació i promoció de la poesia i per aquesta raó tots els penjois s'ha dissenyat amb signes poètics, predominant les lletres. Jaume Moroldo hi ha treballat amb molta cura esmerçant-hi tota la seva sensibilitat artística. La seva especialitat fonamental és la pintura, havent guanyat premis importants a Catalunya i més enllà de les nostres fronteres.
Aquestes peces úniques, que com a tals el seu preu és molt raonable, només es poden demanar a l'entitat paretana del Niu d'Art poètic. I esperem que siguin una de les novetats en la Festa de la Poesia, que se celebra el dia 15 d'octubre de 2016, al Teatre de Can Rajoler amb el lliurament de premis als guanyadors del concurs de poesia inèdita i al de rapsodes.
Niu d'art poètic de Parets del Vallès en totes les seves activitats treballa amb entusiasme per què el nom de la seva població sigui conegut arreu com una població catalana referent
en el món de la poesia. I una  demostració de l'esforç i dedicació dels seus associats son els actes organitzats que tots porten el segell d'un Parets poètic. I aquestes peces decoratives, amb un llenguatge que no és la paraula, són també petits poemes que es poden lluir penjats del coll amb la peculiaritat que essent peces úniques només les pot lluir una persona.

Només recordar que enguany s'homenatja a la poetessa Olga Xirinacs i el darrer diumenge, 30 d'octubre al teatre de Can Rajoler a Ramon Llull en el set cents aniversari de la seva mort. Respirar cultura és qualitat de vida